8 moduri naturale de a evita o infecție a tractului urinar

O infecție a tractului urinar (ITU) este o infecție a sistemului dumneavoastră urinar. Aceasta include rinichii, ureterele, vezica urinară și uretra. Sistemul dumneavoastră urinar este responsabil pentru eliminarea deșeurilor și a lichidelor suplimentare din organism.

O ITU apare atunci când bacteriile, de obicei din sistemul digestiv, intră în sistemul urinar prin uretră și încep să se înmulțească. Femeile au mai multe șanse de a face UTI deoarece uretra lor este mai scurtă decât cea a bărbaților. Acest lucru face ca bacteriile să se deplaseze mai ușor de la anus la uretră și să provoace o infecție.

Există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a vă reduce riscul de a obține o ITU. Iată cateva moduri naturale de a evita o infecție a tractului urinar:

Suc de merișoare

Sucul de merișoare este un remediu natural pentru infecțiile tractului urinar. Este bogat în antioxidanți și are proprietăți antiinflamatorii. Poate fi consumat proaspăt sau sub formă de suplimente. De asemenea, este eficient în prevenirea infecțiilor urinare.

Bea multe lichide

Beti multe lichide pentru a preveni o infecție a tractului urinar. Acest lucru se datorează faptului că urina este mai concentrată atunci când nu se bea suficientă apă, ceea ce face ca bacteriile să se multiplice mai ușor. De asemenea, apa ajută la curățarea rinichilor și a vezicii urinare, eliminând bacteriile.

Consuma alimente acide

Există multe modalități de a evita infecțiile tractului urinar, dar una dintre cele mai bune este să mănânci alimente acide. Alimentele acide ajută la menținerea pH-ului urinei scăzut, ceea ce face mai dificilă creșterea bacteriilor.

Aceasta înseamnă că este mai puțin probabil să faceți o infecție. Unele dintre cele mai bune alimente acide de consumat includ merișoare, lămâi și lime.

Mănâncă mai multe fibre

Mănâncă mai multe fibre. Consumul de alimente bogate in fibre poate ajuta la prevenirea infecțiilor tractului urinar. Fibrele ajută la curățarea intestinelor și la îndepărtarea bacteriilor nocive care pot cauza infecții. De asemenea, fibrele pot ajuta la menținerea unui nivel sănătos de uree și acid uric în organism.

Nu exagera cu cafeaua

Nu exagera cu cafeaua dacă vrei să te ferești de o infecție a tractului urinar.

Deși acestea sunt unele dintre cele mai bune moduri naturale de a preveni o infecție a tractului urinar, sunt și alte lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că nu te îmbolnăvești.

Bea lichide neindulcite

Există multe moduri naturale de a evita o infecție a tractului urinar, iar una dintre ele este să bei multe lichide. Acest lucru ajută la menținerea urinei diluate și mai puțin probabil să formeze cristale care pot bloca tractul urinar.

Urinati cat mai frecvent

O altă modalitate de a evita o infecție a tractului urinar este să urinați frecvent. Acest lucru ajută la eliminarea bacteriilor care pot fi prezente în tractul urinar. În plus, este important să practicați o bună igienă și să evitați utilizarea săpunurilor dure sau a detergenților care pot irita tractul urinar.

Consuma suc de afine

Sucul de afine, alimentele acide și lichidele neîndulcite pot ajuta la prevenirea infecțiilor tractului urinar.

Sucul de afine, alimentele acide și lichidele neîndulcite pot ajuta la prevenirea infecțiilor tractului urinar.