Albirea dintilor acasa vs. albirea profesionala. Avantaje si dezavantaje! 

Oricine isi doreste un zambet sanatos si frumos, de un alb stralucitor, dar pentru a putea ajunge la obiectivul stabilit, multi trebuie sa treaca prin diferite etape de tratament stomatologic.

In plus, si metodele pe care oamenii le au la indemana pentru a-si corecta culoarea dintilor sunt foarte numeroase, insa nu toate sunt sanatoase si eficiente. Aceste metode se refera atat la solutii de albire a dintilor acasa, cat si la proceduri de albire profesionala, care sunt realizate intr-o clinica specializata.

Cand este recomandata albirea dintilor?
O igiena corecta a danturii contribuie la mentinerea unui zambet sanatos si frumos, insa exista situatii in care periajul nu mai este suficient, iar culoarea dintilor nu este cea dorita. Prin urmare, oamenii vor trece la o solutie mai eficienta, care de obicei este disponibila intr-un cabinet stomatologic.

Initial, medicul dentist poate recomanda efectuarea unui detartraj si a unui periaj profesional. Aceste proceduri ajuta la o curatare mai profunda a danturii, ceea ce poate contribui la obtinerea efectelor dorite. In caz contrar, oamenii au la indemana varianta tratamentelor de albire dentara, care pot fi facute atat acasa, cat si la cabinetul medicului dentist.

Albirea dintilor acasa, pericole si avantaje
Cu toate ca pe unii oameni natura i-a inzestrat cu un zambet frumos si stralucitor, majoritatea, insa, apeleaza la diferite variante, unele mai eficiente decat altele, pentru a obtine zambetul visat.

Cand vine vorba despre tratamente de albire a dintilor acasa, pe piata exista o multime de solutii care promit rezultate de la prima utilizare, dar foarte putine sunt cele intr-adevar eficiente.

Exista o multime de metode – sub forma de mit sau adevar – prin care dintii pot fi albiti cu ajutorul unor alimente sau ingrediente din bucatarie, cum ar fi praf de copt, bicarbonat, zeama de lamaie, carbune activ, otet de mere, apa oxigenata sau capsune. Desi majoritatea nu au efecte vizibile, unele dintre acestea s-au dovedit a fi eficiente in unele cazuri. Este vorba despre carbunele medicinal, bicarbonatul sau alimentele cu un continut mare de acizi (lamaia, capsunele). Totusi, pe termen lung, alimentele acide pot afecta smaltul dintilor.

De asemenea, exista si solutii chimice, paste de dinti speciale pentru albire sau geluri si gutiere pentru albire. Chiar daca unele persoane au obtinut o imbunatatire a aspectului danturii in urma utilizarii acestora, nu pot fi considerate solutii potrivite pentru oricine.

De ce sa alegi albirea profesionala?
In cazul persoanelor care nu au observa nicio schimbare in urma folosirii solutiilor prezentate mai sus, singura metoda de albire eficienta va fi cea profesionala, efectuata inr-o clinica stomatologica. Avantajul acestei metode este faptul ca medicul stomatolog, impreuna cu pacientul, vor alege solutia cea mai potrivita nevoilor si cerintelor pacientului.

Metoda profesionala – indiferent de tehnologia utilizata – este mult mai eficienta, dintii fiind albiti cu 6 pana la 14 nuante, dar si mai rapida decat orice solutie folosita pentru albirea dintilor acasa.

Dar, odata obtinut rezultatul dorit, oamenii ar trebui sa acorde o foarte mare atentie ingrijirii danturii dupa efectuarea procedurilor, atat pentru a-si mentine dintii sanatosi, cat si pentru a le mentine aspectul placut pentru mai mult timp.