Balsamul de buze – tratamentul ideal pentru buzele deteriorate

Sezonul rece s-a instalat, deci frigul ii va afecta pe toti cei cu piele uscata si nu numai. Pentru a mentine sanatatea pielii, este ideala folosirea unor produse dedicate precum balsam de buze, creme si seruri, care sa protejeze si sa hidrateze.

Buzele sunt una din cele mai delicate si sensibile parti ale corpului, dar si cele mai expuse diferitilor factori externi. Sensibilitatea acestora se datoreaza faptului ca pielea este foarte slaba, neavand cheratina, ce este un factor foarte important in protejarea epidermei, facand-o compacta si rezistenta.

Cel mai potrivit produs, capabil sa restabileasca hidratarea si in acelasi timp sa protejeze, este balsamul de buze. Acest produs nu trebuie sa iti lipseasca niciodata, indiferent daca esti femeie sau barbat, deoarece este un impuls pentru mentinerea unor buze sanatoase sau chiar pentru a remedia si vindeca buzele deteriorate.

Care sunt ingredientele benefice pe care un balsam de buze ar trebui sa le contina?

Aceste produse pot fi compuse din mai multe categorii de ingrediente: emolienti, precum ceara din care sunt facute stick-urile, dar si din ingrediente active, cum sunt vitaminele sau extractele.

Vitamina E este folosita frecvent in balsamul de buze pentru a calma sensatia de buze crapate si uscate. Deoarece vitamina E promoveaza refacerea si regenerarea celulelor, utilizarea unui produs care contine acest ingredient este potrivit in special pentru perioadele reci, cum este iarna.

Extractul de echinaceea este ideal pentru a oferi o ingrijire intensa buzelor deteriorate, iritate si crapate. In balsamul de buze, acest ingredient hidrateaza, hraneste, catifeleaza si trateaza buzele crapate din cauza factorilor externi sau a deshidratarii.

Aloe vera este un ingredient foarte apreciat in special pentru prosperitatile sale vindecatoare. In balsamul de buze, aloe vera are o actiune linistitoare, antiseptica si vindecatoare, ceea ce aduce numai beneficii in ingrijirea pielii.

Extractul de morcov este un ingredient mai putin intalnit in balsamul de buze, dar care are o multitudine de proprietati beneficie. Calmeaza uscaciunea, descuamarea pielii si senzatia neplacuta de mancarime. In balsamul de buze, extractul de morcov actioneaza ca si un antioxidant, mentinand pielea tanara si hidratata.

Ceara de albina este emolienta, antibacteriana, antiinflamatoare si antioxidanta, fiind un aliat perfect pentru buzele tale, mai ales in timpul sezonului rece.

Untul de cacao protejeaza, previne si amelioreaza iritatiile cauzate de frig si vant. Datorita proprietatilor sale hidratante si de protectie, este un ingredient ideal pentru ingrijirea, hranirea si protectia pielii, ceea ce ofera buzelor un aspect catifelat si luminos.

Care este diferenta dintre balsamul de buze si ruj?

Asadar, balsamul de buze, disponibil atat in forma de stick, cat si forma cremoasa, in borcanel de plastic sau sticla, este un produs esential pentru a trata buzele si a le proteja de frig. Acest produs se deosebeste de ruj tocmai prin functia de hidratare si adesea de vindecare a buzelor, prin actiunea ingredientelor active din acesta.

Cand ar trebui sa aplic balsam de buze?

Cele doua momente principale ale zilei in care ar trebui sa aplici un astfel de produs sunt dimineata si seara in timpul rutinei de ingrijire. Daca buzele tale sunt uscate si crapate, este totusi indicat sa repeti aplicarea si de mai multe ori pe zi, de cate ori simti nevoia.

Nu lasa senzatia de disconfort a buzelor sa iti afecteze viata de zi cu zi! Pe Tis Farmaceutic gasesti o gama variata de produse de ingrijire a buzelor si a pielii. Alege produse cu ingrediente naturale, care iti vor face ziua mai buna!