Ce trebuie să știi despre terapie Aba și unde mergi în sectorul 6 ?

Terapia ABA este una dintre cele mai utilizate tehnici de recuperare folosite în cazul copiilor care suferă de o tulburare din spectrul autist. Practic este vorba despre un program de învățare personalizat care își propune să modifice comportamentul specific al copilului iar obiectivul principal este acela de a ușura viață de zi cu zi a acestuia și să se integreze cât mai bine în societate.

Terapia ABA este foarte eficientă mai ales dacă părinții acționează încă de la primele semne care indică un comportament specific unei tulburări din spectrul autist. Iar dacă nu există certitudinea că ar există motive de îngrijorare, o vizită la un centru specializat, o discuție cu un terapeut și eventual o testare, poate să fie de mare ajutor pentru obținerea unui diagnostic.

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre terapia ABA, în afară de faptul că este un tip de terapie eficientă.

Ce trebuie să știi despre terapia ABA ?

În primul rând, trebuie să știi despre terapia ABA că nu se bazează doar pe recompense. Terapia ABA este o știință care se bazează pe aplicarea multor tehnici, proceduri și principii. Este adevărat că obiectivele principale sunt împărțite în sarcini mai mici iar întărirea comportamentului se face cu recompense dar nu trebuie să se rezume doar la atât. Prin terapie ABA se observă comportamentul și copilul este recompensat pozitiv atunci când înregistrează un progres.

Copii care suferă de autism au nevoie de un plan de terapie individualizată pentru a putea să se recupereze mai ușor și pentru a putea să se integreze în societate. Chiar dacă diagnosticul este același, terapia urmărește un set de obiective diferite pentru fiecare copil în parte. De asemenea, direcțiile urmărite pot să fie diferite. De exemplu, îmbunătățirea performanțelor școlare, atingerea unui anumit grad de independența, diminuarea comportamentelor nedorite, recunoașterea persoanelor, etc.

Conform studiilor efectuate de cercetători, aproximativ 48% dintre copii cu autism se recuperează și ating un anumit nivel de independența dacă încep terapia ABA din timp. Totuși, există și cazuri în care nu are rezultatele cele mai bune sau terapia nu este suficientă, motiv pentru care trebuie să fie căutate și alte abordări care să îl ajute pe copil să atingă rezultatele dorite.

Unde poți merge la terapie ABA în București, sector 6?

People Develop Center este un centru de terapie unde se efectuează terapie ABA și se pune un accent deosebit pe urmarea unui program intens și complex de recuperare în cazul copiilor care suferă de o tulburare din spectrul autist.

Fiecare program de tratament este personalizat în funcție de nevoile specifice ale fiecărui copil. Chiar dacă terapia ABA este foarte eficientă în unele cazuri, pentru alți copii este nevoie și de alte tipuri de abordări. Tocmai de aceea, este important că fiecare copil să beneficieze de ședințe de terapie cât mai timpuriu. Specialiștii de la People Develop Center evaluează copii și vor realiza un plan de tratament în funcție de abilitățile deficitare care trebuie să fie corectate.

Dacă observi anumite semne în comportamentul copilului tău atunci programează-te la o ședința de consiliere cu unul dintre terapeuții de la People Develop Center. Timpul poate să fie crucial.