Cele 8 categorii de instrumente pe care orice medic stomatolog trebuie să le dețină într-un cabinet pentru a oferi tratamente calitative și de succes

Poză de Karolina Grabowska pe Pexels.com

Cabinetul stomatologic poate fi considerat locul în care zâmbetul oricărui pacient își recapătă sănătatea și frumusețea, în urma unor tratamente efectuate cu atenție. Pe lângă grija de care orice stomatolog trebuie să dea dovadă, mai este necesară și o recuzită bogată de care medicul să se folosească la fiecare tratament.

În acest sens, pentru a le putea oferi celor care îți trec pragul servicii de calitate și tratamentul de care au nevoie după caz, este important să incluzi în recuzită toate dispozitivele care îți vor ușura ție munca și îi va scăpa pe pacienți de durere.

Descoperă ce instrumente trebuie neapărat să se găsească în recuzita medicului stomatolog

  1. Instrumente pentru vizualizarea câmpului de lucru

În această categorie intră lupele dentare și oglinzile stomatologice. Oglinzile dentare sunt instrumente de diagnosticare, care permit medicului stomatolog să examineze zonele inaccesibile ale gurii și ale dinților. Pe de altă parte, lupele stomatologice Zeiss de aici sunt utile pentru a examina și a evalua starea generală a sănătății orale a pacientului. Ai posibilitatea de a opta pentru modelele potrivite pentru practica ta curentă de pe Dexellence.ro, având siguranța că optezi doar pentru ustensile de calitate și rezistente.

  1. Scaune și lumină adecvată

Scaunele stomatologice trebuie neapărat să fie confortabile atât pentru pacient, cât și pentru medic. În același timp, este important să fie reglabile, în așa fel încât să permită efectuarea tuturor procedurilor stomatologice.

Totodată, lumina este un aspect important de luat în considerare pentru examinarea și tratarea corespunzătoare. Având la dispoziție o sursă de lumină suficient de puternică, stomatologul va putea vizualiza totul cu ușurință.

  1. Seringi

Seringile sunt instrumente indispensabile pentru orice cabinet stomatologic. Acestea permit medicului să administreze tratamente medicamentoase ori chiar anestezice cât mai precis și mai  confortabil pentru pacient. Seringile trebuie obligatoriu să fie sterile și să aibă ace de dimensiuni variate pentru a se potrivi oricărei proceduri.

  1. Turbine

În acest caz este vorba despre instrumente utilizate pentru îndepărtarea cariilor dentare și a țesutului moale bolnav ori afectat. Turbinele sunt echipamente de înaltă viteză, care permit medicului stomatolog să efectueze proceduri precise și eficiente, reducând vizibil disconfortul pacientului. În același timp, turbinele sunt de un real ajutor deoarece asigură lucrul puțin câte puțin, permițând efectuarea unor modificări mici, dar care conduc la confortul absolut al pacientului.

  1. Freze dentare

Aceste instrumente de tăiere sunt utilizate pentru a îndepărta țesutul cariat și pentru a pregăti dinții pentru restaurări sau alte proceduri chiar mai complexe. Desigur, frezele trebuie să fie confecționate din materiale calitate superioară, dar mai ales, să fie sterilizate corespunzător pentru a preveni infecțiile.

  1. Materiale de igienizare și sterilizare

În plus față de instrumentele medicale, niciun cabinet stomatologic nu are voie să funcționeze fără dispozitive de igienizare și sterilizare. Printre acestea se numără soluții de dezinfectare, autoclave sau etuve sau echipamente speciale pentru depozitarea deșeurilor biologice.

  1. Materiale pentru restaurare dentară

Pentru a repara dinții afectați de carii sau diferite traume, medicul stomatolog are nevoie de mai multe materiale. În acest sens, este vorba despre compozite, amestecuri și materiale pentru obturații.

  1. Echipamente de protecție personală

În final, toate cadrele medicale care activează într-un cabinet stomatologic trebuie să aibă la dispoziție echipamente și materiale pentru protecție personală. Mănușile, măștile, ochelarii de protecție și halatele de unică folosință ori din material textile (în funcție de intervențiile planificate) sunt de nelipsit.

Pentru a realiza tratamente de înaltă calitate și pentru a asigura condițiile optime de lucru pentru fiecare pacient aflat în dificultate, este important ca orice cabinet să fie echipat complet. De la elementele ce permit vizualizarea cavității orale și până la cele de protecție, toate trebuie neapărat să se regăsească în recuzita stomatologului.