Cum să eviți problemele de vedere care pot apărea în perioada de predare online? Iată AICI 3 sfaturi utile!

Toată lumea știe că „este mai bine să previi decât să tratezi” și această minunată recomandare a medicilor se poate aplica în măsura în care fiecare individ își respectă sănătatea proprie sau a familiei într-o societate în care tehnologia avansează permanent și computerul este utilizat în toate domeniile de activitate.

Dacă vrei să descoperi informații utile despre modul de prevenire al problemelor oftalmologice, în condițiile în care copilul tău petrece relativ mult timp în fața micului ecran (computer, laptop sau tabletă), găsești soluții eficiente în următorul articol! 

Perioada de predare online – un compromis pentru copiii care doresc să socializeze

În perioada pandemiei, când era instituit sistemul de predare- învățare online, toți elevii și studenții își utilizau propria tehnologie sau primeau de la școală tablete pentru a putea parcurge materia și pentru a fi evaluați. Desigur, părerile sunt împărțite atât în rândul adulților, cât și printre copii cu privire la sistemul online de învățare. În opinia unor persoane este nevoie de „menținerea măsurilor de siguranță sanitară prin izolare”, însă alte voci susțin că „imunizarea se obține în colectivitate”. Astfel, utilizarea calculatorului poate fi stabilită în funcție de unele hotărâri sau decizii care pot genera efecte pe termen mediu și lung asupra sănătății. Se cunosc și cazuri în care copiii au probleme de comportament după perioada online și se încearcă metode eficiente care să îi determine să socializeze și să învețe în sistem clasic sau fizic. Cu toate acestea este recomandat să mergi și la medicul oftalmolog preventiv sau periodic, ori de câte ori observi că intervine o schimbare în starea copilului tău.

Cum verifici sănătatea ochilor copilului pentru a preveni problemele de vedere?

Dacă observi o schimbare în starea generală a copilului tău (amețeli, dureri de cap, nervozitate) și elimini cauzele care pot genera îmbolnăviri este recomandat să te asiguri că vederea este în parametri optimi. Specialiștii recomandă să faci pauze periodic dacă este nevoie să stai în fața micului ecran, motiv pentru care este bine să te ridici de pe scaun cel puțin după 50 de minute și să privești în zare pentru a-ți „limpezi” ochii. 

.

Sfaturi utile pentru prevenirea problemelor de vedere

  1. Comunică în mod frecvent cu propriul tău copil!

La fiecare tulburare de comunicare pe care o observi este necesar să descoperi cauza deoarece pot exista probleme de auz, de vedere, de vorbire care să afecteze capacitatea copilului de a fi atent, de a învăța eficient și de a se dezvolta armonios. În orice caz, este recomandat să mergi la o clinică specializată care realizează consultații oftalmologice pentru copii și să descoperi dacă sunt probleme pe care să le „iei din scurt”. La Infosan.ro sunt specialiștii de care ai nevoie și pentru prevenție, și pentru posibile tratamente sau intervenții chirurgicale.

  1. Utilizează ecran de protecție pentru computer!

Simptomele oculare care pot apărea când copilul tău lucrează mult la computer sunt: oboseala ochilor, iritarea pleoapelor, senzația de arsură în interiorul ochilor, vederea dublă sau încețoșată. Aceste simptome dispar când copilul iese din acel mediu. De aceea este recomandat să utilizezi ecran de protecție care îl ajută pe copil să focalizeze mai bine imaginile.

  1. Folosește scaun ergonomic pentru a lucra la computer!

Mediul de lucru al copilului trebuie să fie optim pentru a preveni problemele de sănătate. Un scaun corespunzător îl ajută mult pe copilul tău să aibă o postură corectă.

Studiile arată că problemele cu auzul, cu vederea și cu vorbirea generează tulburări de comunicare. 

Prin urmare, tu iei măsuri eficiente pentru a preveni tulburările de comunicare ale copilului?

Sursa foto: unsplash.com

Referințe:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3560814/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4170366/