Descopera Romania – Delta Dunării

Un peisaj natural uluitor format de fluviul Dunare, cu o biodiversitate exceptionala. Aici se varsă în Marea Neagră faimosul fluviu european, Dunărea. Adăpostește peste 300 de specii de păsări și aproximativ 50 de tipuri de pești de apă dulce .

Hectare de mlaștini, canale, zone umede, canale și mici lacuri cu floră și faună bogate sunt unice. Nu e de mirare că este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1991. Cel mai simplu mod de a ajunge în Delta Dunării este să călătoriți la Tulcea și să cumpărați biletele de feribot de acolo.

Cel mai bun moment pentru a vizita Delta Dunării

Migrațiile păsărilor din Delta Dunării

Delta Dunării prinde viață la sfârșitul primăverii și la începutul verii, când nenumărate specii de păsări vizitează delta pentru a se reproduce. Acesta este, de asemenea, unul dintre cele mai bune perioade pentru a vizita Europa dacă planificați un itinerar mai larg. În această perioadă de reproducere, culorile păsărilor sunt cele mai strălucitoare, iar stolurile pot fi de mii.

Sezonul de pescuit în Delta Dunării

Cu peste 160 de specii de pești, pescuitul în Delta Dunării este o mecca pentru pescarii de apă dulce și sărată. Sezonul de pescuit din Delta Dunării este deschis în aprilie și iulie până în octombrie.

Dacă ești în căutarea altor lucruri de făcut în Delta Dunării, vara oferă și o mulțime de sărbători locale, carnavale și festivaluri.

Despre Rezervația Biosferei Delta Dunării

Pe Delta Dunării este un calm natural. Timpul pare să încetinească pentru a se potrivi cu împrejurimile, un ritm care îți permite să apreciezi pe deplin această sălbăticie unică.

Inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO , Rezervația Biosferei Delta Dunării este una dintre cele mai mari atracții turistice ale României. Comparativ, foarte puțini par să viziteze, deși există o mulțime de croaziere și excursii cu barca în Delta Dunării.

Doar aproximativ 20.000 de oameni trăiesc în regiunea deltei și chiar și așa, ei sunt în mare parte grupați în aproximativ 27 de orașe mici și orașul mai mare Sulina. Cu o medie de doi locuitori pe km², Delta Dunării este încă considerată un loc „sălbatic”.