Afecțiuni ale plămânilor? Îți recomandăm o clinică de pneumologie din București!

Sănătatea aparatului respirator dictează starea întregului organism și tocmai de aceea este necesar să oferi o atenție sporită fiecărui semn care ar putea trăda o afecțiune.

Vizitele în clinici de pneumologie specializate ar trebui efectuate periodic, pentru controale de rutină, în așa fel încât să poți depista orice neregulă a căilor aeriene, sacilor alveolari, interstițiului pulmonar, vaselor sanguine pulmonare, a peretelui toracic sau a plămânilor înainte ca aceasta să devină o problemă serioasă greu de tratat. Vino la un consult pneumologic!

În ce situații se recomandă vizita la doctorul pneumolog?

Există o serie de simptome clare care ar putea trăda necesitatea unei investigații specializate într-un cabinet privat de pneumologie, tusea fiind cel mai des întâlnit. Dificultatea respiratorie indică deja un nivel avansat al afecțiunii, ceea ce implică o vizită urgentă la medicul de familie care să decidă dacă este nevoie sau nu de un consult de specialitate.

Expectorațiile, eliminarea de sânge prin tuse, durerea la nivelul plămânilor, plus alte simptome generale precum febră, stare generală de rău, oboseală și somnolență impun prezentarea de urgență la doctor pentru a stabili un diagnostic și un plan de tratament, dacă este cazul.

Cum ne pregătim pentru vizita la cabinetul de pneumologie?

Un consult pneumologic de specialitate nu implică pregătire specială din partea pacientului. Un lucru foarte important însă, pentru a avea o imagine de ansamblu cât mai clară asupra stării de sănătate este prezentarea fișei medicale care poate fi obținută de la medicul de familie.

Prin intermediul acesteia, pneumologul va putea stabili dacă problemele respiratorii sunt cauzate de alte afecțiuni depistate sau în curs de tratament. În absența fișei va fi nevoie de efectuarea unor teste de bază, care vor prelungi perioada de evaluare.

Ce se întâmplă pe parcursul consultului pneumologic?

În cadrul unei clinici private de pneumologie se efectuează o evaluare detaliată a stării de sănătate a pacientului în așa fel încât diagnosticul să fie unul clar și corect. Prima etapă a consultului o reprezintă stabilirea clară a simptomatologiei, care sunt acele aspecte care îl deranjează și îngrijorează pe pacient. Ulterior, se discută pe baza unor întrebări generale privind istoricul medical, cazuri din familie, ori reacții ale organismului în cadrul unor situații specifice.

După ce medicul are un prim set de concluzii se trece la o evaluare fizică pentru a depista dacă există anumite seme care ar putea trăda o anumită boală, precum piele albastră, degete vineții, umflături la nivelul picioarelor sau vene proeminente la nivelul gâtului.

Următoarea etapă o reprezintă efectuarea unor teste de respirație pentru a contoriza cantitatea de aer respirată. Pot fi necesare și anumite investigații mai amănunțite precum radiografii ori tomografii, precum și testarea nivelului de oxigen pe care organismul îl procură în timpului efortului fizic, montându-se un aparat care înregistrează toate aceste valori.

În final, analizând toate datele obținute, medicul va putea contura un diagnostic pe baza căruia să formuleze un plan de tratament pe termen scurt, mediu sau lung, în funcție de gravitatea problemei.

Unde poți găsi o clinica de pneumologie în București?

Dacă îți dorești să beneficiezi de serviciile excepționale ale unui cabinet de pneumologie din București, Clinica Eminescu 100 este opțiunea ideală pentru tine. Aici te așteaptă o echipă de profesioniști cu vastă experiență, aparatură și metode de tratare de ultimă generație de care poți beneficia gratuit pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie.

Locația se află pe strada Mihai Eminescu nr. 100 și poți face o programare chiar acum, prin formular online sau prin apel la unul dintre numerele de telefon afișate.

Ai grijă de sănătatea aparatului respirator și programează acum un consult de rutină la Clinica Eminescu 100!