Secretele carnii de pasare de tara: ce greseli nu trebuie sa faci

Poate parea simplu sa gatesti carne de pasari de tara. Totusi, daca vrei sa mananci intotdeauna doar carne frageda si aromata, sunt cateva greseli pe care nu ar trebui sa le faci niciodata.

Fie ca vorbim de pui, curcan sau rata, pregatirea si gatirea carnii implica procese asemanatoare.

Iata patru dintre cele mai frecvente greseli pe care chiar si bucatarii le fac, dar pe care le poti corecta foarte usor.

1. Speli carnea inainte sa o gatesti

Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face este sa speli carnea de pasare de tara inainte sa o gatesti. Atunci cand speli carnea poti raspandi prin bucatarie bacterii periculoase, cum ar fi Salmonella. De asemenea, spalarea poate scadea semnificativ calitatea si aroma carnii.

Solutia? Nu speli carnea si elimini umezeala cu servetele de hartie, apoi poti sa gatesti carnea de pasare fara probleme.

2. Nu verifici temperatura interna a carnii de pasari de tara

Pentru a evita riscul de infectare cu diferitele bacterii care se gasesc in carnea cruda de pasare, este foarte important sa o gatesti pana cand temperatura interna indica faptul ca este sigura pentru a fi consumata.

Pentru pui, temperatura interna trebuie sa atinga cel putin 74°C, iar pentru curcan, temperatura trebuie sa ajunga la 82°C.

Daca vrei sa fii 100% sigur ca ai gatit suficient de mult carnea, foloseste un termometru pentru carne.

3. Nu marinezi carnea

Pe langa gust, marinarea carnii de pasare poate imbunatatii si textura. Dupa cum bine stii, carnea de pasari de tara este mai tare si se gateste mai greu. De aceea ar trebui sa folosesti o marinata care sa fragezeasca bucatile de carne si sa le faca si mai gustoase.

Una dintre cele mai bune marinade pentru friptura se face din ulei, otet sau iaurt, sare, usturoi pisat, ierburi proaspete si condimente. Lasa carnea cel putin o ora sau chiar peste noapte in marinata. Cu cat sta mai mult timp, cu atat va fi mai frageda si mai aromata.

4. Nu folosesti un vas potrivit

Vasul in care gatesti carnea de pasare de tara poate face o mare diferenta. Daca pregatesti friptura, tava trebuie sa fie suficient de mare pentru a permite aerului sa circule. Daca faci supa, foloseste un vas in care sa poti adauga apa cat sa acopere carnea si sa nu se reverse in timpul fierberii.

De ce este carnea de pasare atat de populara in toata lumea?

Carnea de pasare este un ingredient atat de popular in toata lumea datorita versatilitatii sale, dar mai ales a gustului inconfundabil.

De la bucataria traditionala romaneasca, cu preparatele sale aromate de pui, pana la deliciile picante din Asia, unde puiul si curcanul sunt vedetele indiscutabile, carnea de pasare face parte din bucatariile din intreaga lume.

Cu textura sa suculenta si gustul sau usor, carnea de pasare poate fi adaptata intr-o multitudine de feluri de mancare, de la fripturi si gratare la supe, tocane si curry-uri.

Indiferent de modul in care este preparata, carnea de pasare ramane un aliment iubit si apreciat in bucataria globala.

Pregateste cea mai buna mancare pentru tine si familia ta folosind doar ingrediente de calitate, de la producatorii locali. Ograda Verde este locul in care gasesti mereu carne de la pasari crescute in conditii naturale, ca in curtea buniclior.

Comanda si redescopera aroma autentica a carnii de pasare de tara! (P)