Cum poate ajuta o clinica de recuperare medicala un sportiv de performanta?

Contrar asteptarilor, sportivii de performanta au de beneficiat in urma colaborarii cu o clinica de recuperare medicala. Chiar daca nu exista afectiuni de tip medical care trebuie tratate, sportivii sunt mereu expusi durerilor musculare, implicit riscului de a dezvolta anumite afectiuni.

Astfel, o asemenea clinica este unul dintre cele mai bune moduri de a preventa aparitia anumitor afectiuni. Desigur, clinica in sine trebuie sa fie echipata corespunzator, dar mai ales sa ofere o selectie cuprinzatoare de servicii/terapii.

Iata de ce poate beneficia un sportiv de performanta de pe urma unei colaborari cu o asemenea clinica.

Masaj terapeutic profesionist

In primul rand, o clinica de recuperare medicala este locul ideal in care sportivul poate beneficia de un masaj ca la carte in urma unei competitii sportive sau unei perioade intense de antrenament. Astfel, muschii incordati, tensiunea si amorteala acestora pot fi indepartate cu usurinta, pregatind sportivul pentru eveniment sau chiar pentru o perioada de repaos.

Masajul terapeutic este de regula realizat in mod manual si are rolul de a manipula tesuturile moi ale corpului, eliberand tensiunea de la nivelul acestora.

Sedinte de kinetoterapie

Mobilitatea corporala si functionarea fizica sunt esentiale in viata unui sportiv profesionist, mai ales in urma unui accident de natura sportiva. O clinica de recuperare medicala, prin intermediul specialistilor, poate pune la punct un plan de recuperare cuprinzator pentru sportiv – de cele mai multe ori, acesta va include si sedinte de kinetoterapie.

Acest tip de terapie are rolul de a dezvolta, mentine si reface atat mobilitatea corporala, cat si functionarea fizica corespunzatoare.

Crioterapie, electroterapie si alte tipuri de terapie

Desigur, trebuie mentionate si solutiile suplimentare de terapie la care sportivul poate fi expus intr-o clinica de recuperare medicala. Acestea se concentreaza de regula pe afectiuni specifice, anume care vor beneficia mai mult de pe urma socurilor electrice sau temperaturilor scazute decat de pe urma kinetoterapiei, de exemplu.

Terapia TECAR si hidrokinesioterapia sunt alte doua tipuri de terapie la care un sportiv poate fi expus in privinta recuperarii complete sau pregatirii corespunzatoare pentru un eveniment sportiv.

Prezenta unui departament de traumatologie sportiva este importanta!

O clinica de recuperare medicala moderna va dispune si de un departament dedicat traumatologiei sportive. Acesta are rolul de a oferi sprijin si asistenta in timpul procesului de recuperare in urma unui accident.

Departamentul se concentreaza pe stabilirea unui diagnostic corect, stabilirea tipului si perioadei de tratament, recuperarea functionala si in final reintegrarea sportivului in circuitul sportiv. O clinica de recuperare poate sugera tratament atat ortopedic, cat si chirurgical.

Atletico Kinetic este clinica de recuperare medicala care iti poate pune la dispozitie toate cele mentionate. Aceasta prezinta un pachet larg de servicii, precum si o echipa completa de specialisti in domeniul recuperarii medicale – ortopedie, traumatologie, recuperare medicala, recuperare generala.

Tot ce trebuie sa faci este sa programezi o scurta vizita in sediul Atletico Kinetic. Un specialist iti va analiza situatia si in cel mai scurt timp, iti va recomanda o cura de tratament adecvata – pentru recuperare cat mai rapida!