Ce este si ce avantaje are interventia de marire a sanilor prin abord transaxilar?

Daca te gandesti sa te supui unei operatii de marire de sani, va trebui sa faci multe alegeri. Probabil ca esti familiarizata cu unele dintre ele, cum ar fi materialul, dimensiunea si forma implantului. Dar cum ramane cu locul in care se face incizia? Poate ca nu stiai, dar exista si o metoda de marire a sanilor care nu lasa cicatrici vizibile pe sanii tai!

Interventia de marire a sanilor fara cicatrici este o metoda mai noua, care ofera mari avantaje. Aceasta se numeste marirea sanilor prin abord transaxilar si consta in inserarea implanturilor mamare prin incizii in pliul natural al axilei, in loc sa fie sub san (in santul submamar) sau in jurul areolei.

Fiind efectuata in axila, incizia este usor ascunsa si nu va afecta rezultatele cosmetice ale interventiei. Prima clinica din Romania in care s-a efectuat acest tip de marire a sanilor este Estetis Clinic din Oradea, unde activeaza si renumitul doctor Serban Porumb, medic primar chirurgie plastica si reparatorie. La Estetis Clinic, se utilizeaza o tehnica endoscopica full HD de ultima generatie pentru introducerea implantului pe sub brat, in asa fel incat nervii si ganglionii sa nu fie afectati, asigurand imagini ale campului operator extrem de clare, pentru maxima precizie.

In ce consta interventia de marire a sanilor prin abord transaxilar?

Marirea sanilor prin abord transaxilar este o tehnica ce implica efectuarea inciziei in axila pacientei. Prin aceasta incizie, chirurgul plastician va plasa implanturile mamare alese. Poate parea dificil sa plasezi implanturile mamare printr-o incizie indepartata de san, cum este cea din axila, insa un chirurg calificat si experimentat poate realiza cu usurinta acest lucru.

In ultimii ani, metoda de marire a sanilor prin abord transaxilar a crescut in popularitate din dorinta femeilor de a nu avea nicio cicatrice vizibila. Folosind aceasta tehnica, orice cicatrice care ramane in urma operatiei de marire de sani este bine ascunsa in axila. De asemenea, se stie ca inciziile transaxilare se vindeca bine si destul de repede la majoritatea pacientelor.

Care sunt avantajele interventiei de marire a sanilor prin abord transaxilar?

Aceasta tehnica are multe avantaje fata de alte proceduri de augmentare mamara. Principalele beneficii ale maririi de sani prin abord transaxilar includ:

  • lipsa de cicatrici pe sani;
  • cicatricile ingrosate, cum sunt cele cheloide sau hipertrofice, sunt mai putin probabile in axila;
  • recuperarea in urma operatiei este mai usoara;
  • timpul total de recuperare este, de cele mai multe ori, mai mic decat cel in urma operatiei obisnuite de marire de sani (in care incizia se face in santul submamar);
  • riscul contracturii capsulare sau alte complicatii este minim;
  • este mai putin probabil ca mamelonul si canalele de lapte sa fie afectate;
  • este o tehnica potrivita pentru toate tipurile de implant mamar;
  • majoritatea pacientelor care doresc sa se supuna unei operatii de marire de sani sunt candidate bune pentru aceasta tehnica.