Iata cum este posibila augmentarea mamara fara cicatrici la sani

Potrivit statisticilor, marirea sanilor ramane si in ziua de azi una dintre cele mai frecvent efectuate interventii chirurgicale plastice. Aceasta procedura reprezinta cea mai eficienta modalitate de a creste dimensiunea sanilor, oferind rezultatele dorite pacientelor care doresc sa-si imbunatateasca aspectul bustului.

Cu toate acestea, metodele traditionale de marire a sanilor pot avea un dezavantaj: lasa in urma cicatrici.

Din fericire, in ziua de azi exista o abordare unica ce poate fi o optiune excelenta pentru anumite paciente – tehnica de marire a sanilor prin abord transaxilar – care presupune efectuarea unei mici incizii in pliurile axilei, reducand semnificativ cicatricile vizibile.

Aceasta tehnica s-a facut pentru prima data in Romania in Estetis Clinic, unde chirurgii plasticieni utilizeaza tehnica endoscopica full HD de ultima generatie pentru introducerea implantului sub brat, lucrand cu precizie maxima datorita imaginii impecabile a campului operator, fara a afecta ganglionii sau nervii din regiune.

Doctorul Serban Porumb, medic primar chirurgie plastica si reparatorie, este unul dintre chirurgii reprezentanti ai acestei clinici, el efectuand pentru prima data interventia de marire a sanilor prin abord transaxilar in anul 2002, in Los Angeles, unde a si invatat aceasta tehnica pe care a perfectionat-o de-a lungul anilor, avand in prezent mai bine de 1000 de astfel de interventii la activ.

Cum se efectueaza marirea sanilor prin abord transaxilar?

Marirea sanilor prin abord transaxilar este o tehnica de chirurgie plastica de ultima generatie pentru inserarea implanturilor mamare printr-o mica incizie in axila, evitand orice cicatrice vizibila.

Include urmatorii pasi:

 • Chirurgul si echipa sa curata zona de tratament cu o solutie antiseptica pentru a crea un mediu steril;
 • Se realizeaza o mica incizie (de aproximativ 3-5 cm) in zona axilei prin care se creeaza un tunel sub pectoralul major (muschiul pieptului) spre buzunarul sanului;
 • Implantul mamar este introdus cu grija direct in acest buzunar aflat sub muschiul toracic;
 • Chirurgul va compara ambele parti pentru a crea cea mai buna simetrie posibila;
 • Inciziile sunt apoi inchise folosind suturi pentru a promova o vindecare cat mai frumoasa.

Care sunt avantajele operatiei de marire de sani prin abord transaxilar?

Multi pacienti prefera aceasta metoda deoarece in acest fel evita cicatricile pe san si taierea tesutului mamar. Alte beneficii ale acestei tehnici de chirurgie plastica includ:

 • procesul de vindecare in urma operatiei este mai rapid si mai natural;
 • femeile isi pot continua activitatile normale la scurt timp dupa interventie;
 • nu exista complicatii de sangerare;
 • nu exista limita de dimensiune pentru implanturile mamare;
 • exista un risc mai mic de deplasare nefavorabila in jos a implantului mamar;
 • incretirea implantului este mai putin vizibila.