5 metode prin care poți găti și să mănânci mai sănătos

Talia și sănătatea ta pot fi influențate de ce mânânci și de modul în care îți prepari hrana, de aceea este important să ții cont de aceste aspecte și să le folosești pentru a-ți îmbunătăți alimentația. Dacă îți dorești să gătești și să mănânci mai sănătos mai jos vei găsi o listă cu recomandări pe care să le iei în calcul pentru a-ți schimba stilul alimentar.

       Iată cele 5 moduri de care să ții cont când vine vorba de mâncare sănătoasă!

1.    Alege metode de gătire sănătoase

Există foarte multe moduri prin care poți găti sănătos, precum fierberea, coacerea, gătirea pe grătar sau la abur. Aceste metode necesită utilizarea unei cantități mai mici de grăsime adăugată și păstrează mai mulți nutrienți în alimente, în timp ce prăjirea în ulei este destul de nocivă. Alege o variantă care să nu necesite o expunere îndelungată la căldură, deoarece vei reduce aproape în totalitate conținutul de vitamine și minerale.

2.    Renunță la zahărul adăugat

Chiar dacă zahărul dă un gust mult mai bun mâncării și este prezent în majoritatea alimentelor, consumul excesiv poate duce la obezitate și la apariția mai multor boli. Pentru a reuși să treci peste pofta de dulce sau pentru a găsi înlocuitori optează pentru surse naturale de dulce, cum ar fi fructele, în locul alimentelor procesate și a băuturilor îndulcite cu zahăr adăugat.

3.     Folosește produse naturale

Pentru a avea parte de mâncare mai sănătoasă încearcă să alegi ingrediente mai naturale, care nu sunt procesate, nu au în componență aditivi, substanțe chimice, hormoni de creștere sau pesticide. Pe vegis.ro găsești gama de produse marca Niavis care conține diverse alimente naturiste care sunt potrivite pentru un stil de viață sănătos și pentru o dietă echilibrată. Aceste produse sunt ecologice, multe dintre ele nu conțin gluten sau zahăr și au un preț mai redus decât în magazinele fizice.

4.    Optează pentru făina integrală în loc de cea albă

Probabil ai auzit că făina integrală este mult mai sănătoasă decât cea albă, deoarece ea conține întregul bob de grâu, inclusiv miezul. Prin aceste componente în plus ea păstrează mai mulți nutrienți și fibre decât o făină albă rafinată. Cea integrală are mai puține calorii, un indice glicemic mai scăzut și oferă o senzație de sațietate mai mare.

5.    Păstrează porțiile sub control

Porțiile sunt un aspect important când vine vorba de luarea în greutate și de alimentația sănătoasă. Încearcă să fii prezent și conștient când apare senzația de sațietate și când compui o farfurie aceasta ar trebui să fie echilibrată. Poți încerca să folosești recipiente mai mici pentru a crea iluzia unei porții mai mari și acest lucru poate ajuta să se instaleze mai ușor senzația de sațietate.

Pentru a face schimbări corecte și sănătoase în alimentația ta, consultă un nutriționist pentru a avea un regim potrivit și individualizat cu un aport corespunzător de nutrienți. Poți încerca să abordezi o dietă vegetariană, să folosești mai multe legume și fructe care sunt extrem de sănătoase și savuroase.

sursa foto: pexels.com